vrijdag 21 maart 2014

Duiken op Curaçao

zeeduivel duikvakantie curacaoCuraçao staat bekend om zijn mooie duik locaties. Op allerlei dieptes kan je wonderbaarlijke onderwater wereld ontdekken. Niet alleen prachtige gekleurde vissen, maar ook bijzondere koralen in alle vormen en maten. Auto-stunter heeft een paar duik-tips over de fantastische water wereld van Curaçao
Of je nu een gewone duik wil maken, een bootduik, nachtduik of een wrak-duik alles is mogelijk hier!

schildpad duikvakantie curacaoRif duik

De mooiste onaangetaste koraal riffen zijn vooral op westpunt bij de openbare strandjes zoals: Daaibooi-baai, Lagun, Santa Cruz, Playa Kalki en grote knip.
Het wel eventjes rijden met de auto, maar dat is het echt waard!

Bootduiken

De boten voor de boot duiken vertrekken vanaf allerlei plekken op Curaçao, dat kans dat er een duikschool vlakbij je hotel zit is da ook vrij groot. De voordelen van een boot duik zijn dat je met de boot op plekjes kan komen waar je niet naar toe kan zwemmen! En die plekjes worden niet door niet-duikers gezien/gebruikt en dat betekent geen aantasting aan het rif! Dus een boot duik is een echte aanrader, als je niet snel zeeziek wordt!

Nachtduik

’s Nachts als de zon de in zee is ondergegaan dan gebeurd er iets magisch in zee, de kleuren veranderen en de nachtvissen komen uit hun grotjes en holletjes in het koraal. Tijdens een nachtduik heb je een onderwater zaklamp mee en ontdek je dingen die je overdag nooit zal zien! Een nachtduik is sowieso een duik om nooit te vergeten!

wrak duikvakantie curacaoWrak-duik

Van de rijke geschiedenis van Curaçao vindt je veel sporen onderwater. Oude schepen, een container schip, tugboten en jaren 60/70 auto’s kun je allemaal vinden op de boden van de Curaçaose zee. De wrakken zijn stuk voor stuk in een vreselijk bijzondere staat, de kleurige koralen en sponzen hebben de wrakken gedeeltelijk bedekt wat een schitterend gezicht heeft. Als je een ervaren duiker bent en je houdt van een avontuurtje dan kunnen wij je garanderen dat je een wrakduik geweldig zal vinden! Maar als je niet zo ervaren bent heeft Curaçao ook een wrakje van een tugboot op maar 5 meter diepte!

duiker duikvakantie curacaoBenodigdheden

Alle attributen die je nodig hebt om te duiken kan je bij heel veel duikshops hier op het eiland huren, maar een aantal van die duikshops bevinden zich aan de kant van de weg. En je hebt dus echt als toerist zijnde een autootje nodig!

Kijk daarom nog snel even op: www.autoverhuurincuracao.nl, voordat je aan een magisch duikavontuur gaat beginnen!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten