vrijdag 14 maart 2014

Stranden op Curaçao

stranden op curacao Curaçao staat bekend om zijn wuivende palmbomen, turquoise blauwe zee en… haar witte stranden natuurlijk! Qua stranden heeft Curaçao veel variatie. Curaçao biedt haar prachtige afgelegen openbare strandjes aan de westkant waar je kan snorkelen en in een onderwater paradijs terecht komt waar de meeste alleen maar van kunnen dromen. Met je huurauto rijdend naar westpunt kom je veel bezienswaardigheden tegen en is echt een super leuke trip. Maar Curaçao heeft behalve haar prachtige natuurlijke strandjes ook de wat luxere stranden met shopping malls en trendy Beach clubs. Waar u vanaf uw strand bedje wordt bedient en de heerlijkste cocktails en smaakvolste lunches kan proeven.
Zoveel leuks en zoveel keuze! Auto-stunter heeft een top 5 gemaakt met:

1. Leukste strand voor kinderen en waarom?
2. Beste strand voor watersport
3. Waar kan ik snorkelen en wat zie ik?
4. Op welk strand kan je gezellig zitten?
5. Is er een boulevard op Curacao?  

Leukste strand voor kinderen en waarom? 

stranden op curacaoWij van auto-stunter vinden Mambo Beach het leukste strand voor kinderen omdat je daar niet alleen een leuk vlot in het water hebt, of matjes om te huren, Mambo is zo leuk voor kinderen omdat er ook een zwembad is! En Mambo Beach is heel veilig! Door de rotsen die in zee zijn gelegd houdt dat de golven tegen en de stromingen. Mambo Beach is heel centraal gelegen en goed bereikbaar met de auto, gewoon verharde wegen en genoeg parkeerplaatsen om je huur autootje neer te zetten.

Beste strand voor watersport

Als je een actief strand bezoek wilt en er van houdt om op de banaan te gaan achter een boot of op een band dan is Cas abou de place to be dit prachtige strand heeft niet allee een banaan en band, nee ook een prachtige onder water wereld en staat daarom ook in de top 5 lijst van mooiste stranden ter wereld!

Waar kan ik goed snorkelen?

Snorkelen kan je bijna bij ieder strand hier op het eiland, maar bij de ‘echte’ strandjes op het eiland is he toch wel het mooist, de afgelegen strandjes op westpunt waar het koraal nog onaangetast is. En je op 2 meter diepte al de mooiste vissen en koralen ziet. Zo is Lagun er een van. Lagun staat vooral bekend om haar schildpaden, daar heb je een grote kans om een schildpad te zien.

stranden op curacaoOp welk strand kan je gezellig zitten? 

Houd je er niet zo van om de hele dag op het strand te liggen en zit je veel liever bij de bar of in de strand tent. Dan is Cabana iets voor jou dit strand ligt naast Mambo Beach en heeft heerlijke banken en super leuke bar om lekker te borrelen en hapjes te eten. Of je gaan in een van de Cabana’s zitten, waar je helemaal de beste plek van het strand hebt! terwijl je bijna met je voeten in de zee zit!


Is er een boulevard op Curaçao?

Er is sinds kort één boulevard op het eiland op Sea-aquarium Beach dat is de naam van het hele strand waar Mambo, Cabana, Lionsdive en Wet&Wild op zitten. De boulevard bestaat uit leuke restaurantjes, kleding winkeltjes, bars, een slipper winkel, een poffertjes zaak, een info balie (van bounty adventures), een thee zaak en een sushi bar. Er is dus heel veel te doen! En als je ent ui gewinkeld/gegeten kan je altijd nog het strand op.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten